Vooraankondiging Crowdfundcampagne XP Center

Je kent mij de laatste 10 jaar al als ondernemer die social media trainingen en advies geeft. Deze kennis en ervaring ga ik nu volledig inzetten voor de oprichting van het XP Center. Mijn droom is namelijk om jou te laten ervaren hoe gaaf Virtual Reality is. Natuurlijk niet in je eentje maar samen met of tegen jouw vrienden, collega’s, klanten of familieleden. Want niets is leuker om samen een wereld te ontdekken, zombies neer te knallen, over racebanen te scheuren of elkaar op te jagen in een F-16!

Wat is het plan?

De afgelopen maanden was ik al heel druk met het schrijven van een businessplan en financieel plan. Gespreken heb ik gevoerd met locaties, leveranciers en zelfs de crowdfundcampagne video is al geschoten. Met de komst van het XP Center ontstaat er in Alkmaar het eerste Virtual Reality (VR) Center boven het Noordzeekanaal. Met tenminste 4 gamestations en dus 8 VR headsets kunnen tot wel 50 personen samen unieke belevingen meemaken. Er is zelfs ruimte om door te groeien naar ruim 32 VR headsets! Door unieke experiences aan te kopen en deze zelf te ontwikkelen ervaar je de virtuele werelden nóg intenser! Als het aan mij ligt kun je straks racen in een formule 1 auto, vliegen in een fighterjet, lopen op de maan of vliegen met een wingsuit! Al met al moet het een begrip worden in Nederland en wordt hopelijk daarmee dé trots van Alkmaar waar veel Alkmaarders aan hebben meegewerkt!

Een voorbeeld van een VR Center is bijvoorbeeld Enversed in Einhoven:

Afbeeldingsresultaat voor vr center

De Locatie

In een bestaand KPN gebouw in Alkmaar komt de schakelkast vanaf 1 januari 2019 vrij . Sinds 2013 is een groot deel al omgeturnd naar het Businesscenter met de naam De Telefooncentrale waar ca. 80 bedrijven zijn gehuisvest. Waar nu nog grote computervloeren met servers staan, ga ik op maar liefst 1.200 m2 het XP Center opstarten. Naast VR kun je daar in de toekomst ook Simulatoren, Augemented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) ervaren. De planning is om 1 januari 2019 te starten met verbouwen om per 1 februari 2019 te openen!

Wat heb ik daar voor nodig?

Jouw hulp in ieder geval!

Ik wil zo spoedig mogelijk beginnen met een crowdfundcampagne via CrowdAboutNow. Met het minimale doelbedrag van € 160.000,- kan ik de benodigde hardware aanschaffen: VR headsets, draadloze ontvangers, routers, game PC’s maar ook vloeren, wanden, LED verlichting, balie, keukeninrichting, banken en flatscreens. Hiermee kan ik ook de eerste periode overbruggen om het juiste personeel te werven en verlonen. De huidige huurbaas is zelfs zo enthousiast dat hij een enorme huurkorting geeft in het eerste jaar.

Door mij een bedrag te lenen ontvang je een totaalrendement van 16% wat ik in 5 jaar tijd in gelijke delen zal terugbetalen na het eerste jaar. Investeer je bijvoorbeeld € 2.000,- dan krijg je in totaal € 2.320,- terug. Daarnaast word je onderdeel van een community met creatieve mensen en een ondernemer die open staat voor jouw ideeën. Ik hoop je dan ook óp maar zeker ook ná het openingsfeest nog vaak te ontmoeten tijdens brainstormsessies en tryouts!

Risico’s

De mogelijkheden en eerste reacties vanuit mijn directe omgeving en lokale ondernemers geven veel vertrouwen in de toekomst. Maar ik wil dat de investeerders zich ook bewust zijn van de risico’s. Het is een relatief nieuwe markt die in 2016 pas de professionele status heeft bereikt. En de snelheid waarmee nieuwe apparatuur verschijnt neemt ook toe. De investering die je doet, wordt pas overgemaakt als het streefbedrag wordt bereikt met deze campagne. Als dat niet lukt, krijg je je geld terug.

Wil je mij helpen?

En nu komt mijn hulpvraag naar jou. Wil je voordat de campagne begint al een toezegging doen dat je mee gaat doen aan de crowdfundcampagne?

Het is namelijk cruciaal dat de eerste 30 a 40% van de funding uit mijn warme netwerk moet komen. Hiermee creëer ik vertrouwen naar mensen die willen investeren in het XP Center die mij nog niet (goed) kennen.

Als je een toezegging wilt doen zijn er 2 soorten: Een lening geven tijdens de crowdfundcampagne of meedoen aan de voorverkoop.

Voor de leningen krijg je naast de terugbetaling en de rente ook de volgende beloningen die afhankelijk zijn van de hoogte van de lening (die in alle gevallen jou ook toegang geven tot het openingsfeest):

  • € 500,- Ervaar een uur lang het XP Center met 4 personen
  • € 1.000,- Ervaar een uur lang het XP Center met 8 personen
  • € 2.000,- Ervaar een uur lang het XP Center met 16 personen
  • € 5.000,- Ervaar 3 uur lang het XP Center met 32 personen
  • Meer dan € 10.000,-? Laten we dan samen iets te geks samenstellen!

Uiteraard altijd incl. 1 hapje/drankje per persoon!

Via de voorverkoop krijg je jouw bedrag niet meer terug en ontvang je geen rente. Wel krijg je een interessante korting. Ook hier geldt weer dat als ik het minimale doelbedrag niet ophaal, je gewoon jouw geld weer teruggestort krijgt via CrowdAboutNow. Want dan kan ik namelijk het XP Center niet oprichten. Wat is er allemaal mogelijk in de voorverkoop?

  • Voor € 140,- ontvang je een 5 rittenkaart voor de prijs van 4. Kom per keer met 4 personen!
  • Voor € 280,- ontvang je een 10 rittenkaart voor de prijs van 8. Kom per keer met 4 personen!
  • Vanaf € 300,- of meer ontvang je een teamuitje van minimaal 10 personen (incl hapjes en een paar drankjes). Betaal geen € 40,- maar € 30,- per persoon. Wil je meer mensen bijboeken kan dat uiteraard ook!
  • Meer dan € 10.000,-? Laten we dan samen iets te geks samenstellen van bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, een klanten- cq. relatie-dag of bijvoorbeeld een life-time-for-free-toegangspas!

Omdat dit een vooraankondiging is wil ik je vragen om deze pagina niet te delen met anderen. Jouw netwerk en bereik heb ik namelijk bij de livegang van de crowdfundcampagne nog hard nodig en ik wil het echt alleen nog bij mijn innercrowd neerleggen!

Voel je vrij om ook niet te helpen. Daar heb ik altijd begrip voor. En je hoeft me ook geen reden te geven. Maar als het kan, zou ik zeer geholpen zijn door samen met jou de eerste stappen te maken met realisatie van mijn droom!

Ik hoor graag meer van je op info@xpcenter.nl!

Heb jij het vermogen om te creëren?

Uit de tijd dat ik nog bij Adecco werkte leerde ik kandidaten selecteren op de volgende criteria: Read more

Mijn laatste Blog

Veel mensen roepen dat bloggen héél erg belangrijk is (en kijken daar ook erg serieus bij). En dan vervolgen zij met dat “Content is King!” en “…als je niet blogt ben je knettergek want je mist heel veel kansen!”. En laat ik het daar niet mee eens zijn…

Read more

En opeens weet je het… je wordt gamedesigner!

Zonder grappen en grollen, bordspellen zijn altijd al een passie van mij geweest en ik wilde ooit een eigen bordspel bedenken en uitbrengen. Dus dat heb ik maar gedaan… Read more

Pick My Brain

Graag niet letterlijk nemen dat je mijn hersenen kunt lenen. Maar het is wel een dienst die ik heel graag uitvoer! Een klein stukje over de achtergrond van Pick My Brain.
Read more

Het tegenovergestelde van Google

Sinds maart 2015 ben ik betrokken bij Kickstart Your Social Media om bedrijven te helpen met het uitvoeren van hun activiteiten in de social media. Read more

5 minuten – 5 seconden regel

Ik heb de afgelopen jaren mezelf aangeleerd om de vele mails, berichten op social media en andere taken via een bepaalde methodiek af te handelen. En je kunt je ook wel voorstellen dat als ik ergens als Keynote spreker sta, dat ik daarna heel veel verzoeken krijg om mijn netwerk in te zetten. Ik handel dit zo veel mogelijk af via de 5 minuten – 5 seconden regel. Read more

1 op 1 of 1 too many?

Sinds ik actief ben in de social media help ik ondernemers om slim gebruik te maken van LinkedIn, Twitter, Facebook, Google Plus, Pinterest en Instagram. Nu heb ik de mazzel dat ik duizenden mensen heb getraind bij honderden bedrijven waardoor ik heel veel ervaring en inzichten heb opgedaan hoe het wel en niet moet. Deze vertaal ik door naar tactieken en zo leg ik bijvoorbeeld uit dat je eigenlijk bij alles twee woorden zou moeten toevoegen. Namelijk: via anderen. Read more

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de WhatsApp-Alert

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het zakelijk inzetten van social media, nieuwe blogs, aanbiedingen of andere interessante ontwikkelingen? Dan kan dat nu ook via een Promote Your Network (PYN) WhatsApp Alert!

Voeg 06-81958459 toe aan jouw contactpersonen (onder bijvoorbeeld “PYN Alert”) en stuur vervolgens PYN ON in een WhatsApp-bericht naar dat nummer. Afmelden gaat heel eenvoudig door PYN OFF in een WhatsApp-bericht naar dit nummer te sturen en daarna ons als contactpersoon te verwijderen.

Wij plaatsen je op een verzendlijst zonder dat anderen jouw nummer zien. Het is dus geen Whatsapp Groep waarbij je berichten van anderen kunt zien. Alleen tijdens kantooruren verzenden wij updates en nooit meer dan 1x per dag. Natuurlijk kun je vragen stellen en wij zijn wederom de enige die dat kunnen lezen.

Aanmelden doe je dus zo:

whatsapp alert pyn

 

Plague – The Network gaat groot worden

Wat een sensationeel vernieuwende aanpak kent Plague The Network. Een nieuw social media platform waarop het niet meer draait om connecties.

Read more