LinkedIn Signal is terug (maar dan net anders)!

Ik kijk nog met een blij gevoel terug naar de tijd dat LinkedIn Signal er nog was. Via de directe link http://www.linkedin.com/signal kwam je direct op een zoekmachine uit om in alle (!) statusupdates van geheel LinkedIn te zoeken. Ook van personen die niet in jouw netwerk zaten. Je begrijpt mijn teleurstelling toen LinkedIn Signal op zwart ging… Want meedoen aan een conversatie waar je verstand van hebt om zo in beeld te komen bij mensen die je nog niet kent is natuurlijk geweldig. Ik noemde LinkedIn Signal ook ‘Twitter op LinkedIn’.
Er is dus nu een mogelijkheid om weer te zoeken naar statusupdates maar dan om heel specifiek te zijn; dan moeten het wel Long Posts zijn. Je kunt (als jij bij de uitrol van deze uitgebreidere statusupdate vorm zit) een blogpost schrijven die dan via een pushbericht naar al jouw connecties wordt verstuurd. Op zich leuk maar dan moet je wel een pennetje hebben want anders kun je (nog) niet een Longpost schrijven:

potlood

Daarna kun je een mini blog maken en delen, zoals deze Longpost:

longpost voorbeeld

Maar je kunt je voorstellen dat reageren op een bestaande Longpost in veel opzichten veel slimmer is, want je wordt zichtbaar bij mensen buiten jouw netwerk.

Zoeken doe je bovenin via de zoekbalk maar selecteer dan wel eerst Posts:

pulldown menu

En vervolgens kun je eventueel op auteurs (zie 1) of periode (zie 2) selecteren:

 

result

 

Ga op zoek naar personen met veel posts en followers! En Like, comment of share!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.