Airfighter op het Makers Podium

Met 1 van mijn concepten sta ik vrijdag 12 december op het Makers Podium van de Kaasfabriek. De Kaasfabriek is een FabLab waarin mensen (zoals ik) dingen bedenken en maken. Het is dan ook absoluut en aanrader om 1 van de basiscursussen te volgen zodat ook jij de 3D printers, CNC laser snijder en andere machines mag bedienen. Ik ben gevraagd om over Airfighter te komen vertellen!

Deze aankondiging hoort er bij:

Bart Bakker over ‘De Bareel’, een trein-diorama op A4

Bart Bakker noemt zichzelf ’post-pensionado’. Hij is de man achter fablab.nl, als verbinder van kennis. Bart Bakker heeft in zijn garage het Minifablab. Met dezelfde set machines als de Kaasfabriek, maar dan kleiner. Naast het fablab heeft hij als hobby een modeltreinbaan, ook in de garage. En de auto past er ook nog in.

Onlangs deed hij mee aan een wedstrijd om een trein-diorama te maken op formaat A4. Hij ging voor de 1e prijs voor beweging en won die. Op het Makerspodium vertelt hij hoe hij de fablab machientjes heeft gebruikt voor het diorama. Wat werkte en vooral wat er mis ging. Want maken op A4 blijkt ambacht. Hij neemt het bewegende diorama mee.”

Vincent Smit over airfighter.nl

Het was al jaren zijn droom om te vliegen. Vincent Smit, neemt je mee in de wereld van First Person View (FPV), vliegen met behulp van een Quadcopter. Je zit zelf niet letterlijk in een vliegtuig, maar het voelt bijna hetzelfde. Door een camera in de Quadcopter en een draadloze verbinding naar een videobril van de piloot waan je jezelf in het vliegtuig. Vincent liet zich inspireren door businessmodellen van Netflix en Spotify waarbij het bezit van respectievelijk dvd’s en cd’s omgezet zijn naar ‘films kijken’ en ‘muziek luisteren’.

Hij gaat in clubverband in Alkmaar starten met www.Airfighter.nl. De eerste modelbouwclub waarbij je door een maandabonnement toegang hebt tot FPV Quadcopters. Je hoeft ze daarom niet te kopen, te bouwen of te repareren als ze stuk gaan. Via het fablab van de Kaasfabriek heeft hij plannen om beschermingskooien te printen met een 3D Printer. Tijdens het Makerspodium zal hij je laten kennismaken en meer vertellen over deze nieuwe vorm van racen in clubverband. The Sky is the Limit!

Vrijdag 12 december, Bibliotheek Alkmaar 19.00 – 21.00 uur. Toegang is gratis. Kom je ook?

Tags: , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.