Retweet verzoek sturen

Even een kort blogje tussendoor. Ik krijg op mijn twitteraccount met meer dan 37.000 volgers regelmatig het verzoek om iets te retweeten.

Dat kan dan heel rechtstreeks gevraagd worden, waarbij mijn twitternaam letterlijk in het bericht wordt genoemd:

pls rt

De meeste mensen doen het wat subtieler door mij een privé bericht te sturen (de zgn. DM = Direct Message):

dm rt

Het nadeel is dat ik dan meteen moet gaan kijken om te achterhalen wat er met de laatste tweet wordt bedoeld…

Een slimme tactiek is om de directe link van het bericht op te zoeken door op het tijdstip/datum van het bericht te klikken, de link te kopiëren en deze dan als verzoek rond te sturen (zoals https://twitter.com/vincentsmit/status/514789219014037505):

datum rt

Een nog slimmere tactiek is om een retweet-verzoek te sturen. Dit doe ik alleen bij mensen in mijn netwerk waar ik vaker om een retweet vraag en retweet voor uitvoer. Je moet dan eerst de tweet-id opzoeken en kopiëren:

tweet id rt

En deze hier achteraan plakken: https://twitter.com/intent/retweet?tweet_id=

Dan ziet het er vervolgens zo uit:

retweet verzoek

Uiteraard moet je nooit iets retweeten waar je niet zelf achter staat (ik check zelfs altijd het linkje voordat ik het doorzet). En een twitteraccount die de hele dag alleen maar bezig is om anderen te retweeten is ook een beetje te veel van het goede. Alles met mate dus en help waar mogelijk je netwerk via jouw twitteraccount. Je kunt er dan op een dag ook om vragen om meer mensen te bereiken dan je eigen volgers!

 

 

 

 

Tags: , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.